lauantai 9. tammikuuta 2016

2016 - lupauksia?

Uusi vuosi uudet kujeet? Tämä on taas se aika vuodesta, kun monet meistä päättää tehdä elämäntapa muutoksen tai lupaa tänä vuonna oikeasti tehdä niitä isoja muutoksia joista on jo aiempina vuosina samanlailla lupailtu. 
Älkää ymmärtäkö väärin, en ole näitä muutoksia ja lupauksia lainkaan vastaan. Mielestäni niistä kuitenkin kannattasi monesti tehdä hieman realistisempia.

LUPAUS TAVOITE
Ensimmäinen asia, mikä itsellä pistää eniten silmään on itse lupaus. Monesti lupaillaan ihan liikaa ja monilta lupausten pitäminen ei ikinä oikeaastaan onnistu. Mitä jos vaihdettaisiin kaikki lupaukset tavoitteisiin. Jos joku asia kiinnostaa tai haluat tehdä muutoksen johonkin asiaan, ota siitä itsellesi tavoite! Tavoitteita on usein helpompi saavutella ja onnistuminen on näin helpompaa.

Oon ehkä vähän tahtomattakin miettinyt itselleni muutamia tavoitteita, joita haluaisin tänä vuonna saavuttaa. Näistä pari saattaa sopia myös teille muillekkin muistutukseksi..



Vähemmän somea, enemmän jotain kehittävää
Liian usein tulee jämähdettyä paikalleen puhelin kädessä ja tulee seikkailtua instagramin, youtuben ja ties minkä muiden appien maailmassa. Itsellä ainakin vähän tylsät tai rauhalliset hetket on niitä, kun siihen luurin useimmiten tulee tartuttua. Oon esimerkiksi tajunnut, etten ole pitkään aikaan tehnyt asioita, joita ilman en ennen pystynyt montaa päivää olemaan. Tälläisiä juttuja on esimerkiksi lukeminen, piirtäminen ja kirjoittaminen. Havahduin tähän vasta lähiaikoina, kun tajusin että hyllyltä löyyy vaikka kuinka monta lukemista odottavaa kirjaa, jotka minua ovat kiinnostaneet, mutta jostain syystä muka ei ole "aikaa" lukea? C'moon, olisko vaikka luuri alas ja kirja käteen aina silloin tällöin mitään.

Oma aika, omat jutut
Välillä pitää muistaa olla itsekäs ja keskittyä vain itseensä. Jos joku asia kiinnostaa, kokeile. Mene ja tee. Yritä vaikka ajatus hirvittäisi. Monesti oman pään sisällä tulee rakennettua ihan hirveitä pelkotiloja ja olettamuksia uusista asioista, jotka on ihan puppua. Muistakaahan tekin; kaikille tekemisille ei tarvita sen kummempaa syytä, joskus voi tehdä juttuja, joista vain puhtaasti tulee hyvä mieli.

Haaveet todeksi, unelmia kohti
Mun omat suurimmat haaveet on jo oikeastaan aika kauan liittyneet koulutukseen ja työhön. Vaikka välillä pää tuntuu hajoavan tulevaisuuden mietinnöissä, kyllä mulla silti ne tietyt samat haaveet päässä pyörii. Tänä vuonna aioin yrittää haudata kaikki aiemmat lannistumiset, kerätä itselleni kokonaan uudet voimavarat ja pyrkiä eteenpäin ihan uudella motivaatiolla. On helppo jäädä haaveilemaan ja ajatella että "ehkä sitten joskus" ja "kai sitä jonain päivänä". Nyt kuitenkin haluan ottaa itseäni toden teolla niskasta kiinni ja potkia itseäni kohti niitä omia tavoitteita. Monet tavoitteet ei koskaan toteudu, ellei niiden eteen oikeasti tee töitä. Se vain on fakta.


Tiivistettynä siis toivon, että vuosi 2016 pitää sisällään:

itsevarmuutta ja luottoa omaan tekemiseen, vähemmän somessa pyörimistä ja enemmän ns. oikeita juttuja, ihania ystäviä ja uusia tuttavuuksia, kovan työn tuloksia ja pelkojen voittamista, paljon naurua ja hyvää fiilistä, reissuja ja tapahtumia, blogin kanssa rutinoitumista, onnistumisia ja opettavaisia hetkiä ja ennen kaikkea paljon uusia kokemuksia!


Kivaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥