maanantai 28. maaliskuuta 2016

Pääsiäisleivokset

Heippa taas ja hyvää Pääsiäistä! Toivottavasti olette päässeet rentoutumaan ja nauttimaan täysillä parista extra vapaasta. Viimepäivät olen itse viettänyt rennosti kavereiden ja perheen parissa. Teki pitkästä aikaa mieli leipoa jotakin ja mieleen muistui eräs aiemmin kokeilemani resepti. Tein muutama vuosi takaperin näitä samaisia leivoksia ja halusinkin testata näitä uudemman kerran. 

Päädyin tekemään siis pääsiäis cupcakeja, joten ajattelin nyt jakaa reseptin sitten tännekin, koska miksipä ei?  Fiksailin netistä löytämääni ohjetta vähän oman makuni mukaan, ja tässä lopputulos:

Taikina:
31/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 isoa banaania
75g voita
1 kananmuna
13/4 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus kaakaojauhetta

Kuorrute:
125g voita
200g (yksi paketti) vanilja tuorejuustoa
11/2 rkl vaniljasokeria
500g tomusokeria
sitruunanmehua

+ pieniä suklaamunia

Ohjeet
1. Lämmitä uuni 175 C asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet (lukuunn ottamatta sokeria) keskenään.
2. Soseuta toisessa kulhossa banaanit ja sekoita niihin sokeri, kananmuna sekä voi sulatettuna. Kaada sekaan kuivat aineet ja sekoita. Jaa vuokiin ja upota vielä halutessasi jokaisen vuoan keskelle pikku suklaamuna. Paista noin 25min.
3. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään hyvin ja pursota jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele  lopuksi vaikka pienillä suklaamunilla.

Ohjeella tein 14 leivosta, mutta määrä toki riippuu vuokien koosta. Kuorrutetta jäi noilla määrillä itselläni turhan paljon yli, joten suosittelen tehdessä vähän huomioimaan sen ja vähentämään määriä, jos siltä tuntuu.

Kivaa maanantain jatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥