sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Aamupala vinkki

Ajattelin tulla esittelemään mun uuden suosikkiherkun, joka sopii mainiosti niin aamupalaksi kuin vaikka vaihtoehtoiseksi herkuksi keskellä päivää. Kyseessä on siis banaani & chia-vanukas. Mitään kunnon resptiähän tässä ei edes ole ja tässä tuskin voi epäonnistua! Raaka-aineita on muutama, ja ohjetta saa helposti muokkailtua omaan makuun sopivaksi. Testailin ja sovelsin Feel Goog Kitchen - blogista bongattua ohjetta. Kuvassa oleva annos on tehty tuplana, jotta kuvista tuli vähän paremman näköisiä!





Ihan huippu kiireisille aamuille napata valmis vanukas jääkaapista, eikä tämän tekemiseen mene illallakaan montaa minuuttia. Suosittelisin tätä myös niille, joilla on ongelmia saada aamuisin syötyä yhtään mitään. Varsinkin tosi aikaisina aamuherätyksinä voi tuntua hankalalta saada mitään alas, mutta tämä on tosi kevyttä ja helposti sulavaa.

Eiköhän mennä asiaan!





Tarvitset:
1,5 dl maitoa
1 rkl chia siemeniä
banaani
+ päälle esim. siemeniä, marjoja tai hedelmiä


Vanukkaaseen tarvitset siis mantelimaitoa, chia-siemeniä sekä banaanin. Mikä vain kasvipohjainen maito sopii vallan mainiosti, itselläni on käytössä tällä hetkellä makeuttamaton mantelimaito, josta itse tykkään kovasti. 

1. Pilko ja muussaa banaani. Onnistuu haarukalla hyvin, mutta toki halutessa voit surautella blenderillä soseeksi. Mitä kypsempi banaani, sitä makeampi vanukas, kypsä banaani luonnollisesti myös soseutuu vähän helpommin.

2. Mittaa sekaan neste, sekä chia siemet. Sekoita kunnolla ja that's it, valmista! Peitä kulho lautasella tai kelmulla ja sitten vaan koko sotku jääkaappiin tekeytymään! Anna vanukkaan odotella kylmässä  mielellään yön yli tai vähinitään muutama tunti.

Valmista! Aamulla siemet ovat tekeyteneet nesteessä geelimäiseksi vanukkaaksi, joka on sellaisenaankin hyvää ja täyttävää. Päälle voi kutienkin halutessaan heittää vaikka lisää banaania, erilaisia siemeniä tai marjoja. 

Ootteko testailleet chia vanukkaita? :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥